Værdier

Værdier

onsdag den 16. marts 2016

Velkommen til ÅBENHED :-)

Velkommen til ÅBENHED  indlæg fra rengøringen.


Åbenhed:

Åbenhed er en rigtig god værdi.
Åbenhed er at oplyse om sine beslutninger og handlinger, og derved gøre det nemt for andre, at gennemskue. Hvis der er tvivl om hvad der foregår, opstår der let myter.

Åbenhed er at udvise tillid og fortrolighed, at være åbenhjertig. At være modtagelig og lydhør for nye ideer og initiativer.



Med åbenhed skabes et godt samarbejde samt et godt arbejdsmiljø, med åbenhed står vi stærkere overfor forandringer.

I rengøringen er vi i kontakt med rigtig mange mennesker hver dag, hvor åbenhed er en vigtig egenskab.
Set i forhold til drift og service og samarbejdet mellem forskellige faggrupper.

Vi har i rengøringen valgt at bruge "Flip-Flapperen" og dilemma-kort. Medarbejderne er blevet inviteret i de respektive distrikter.
Vores møder var inspirerende og fyldt med energi, holdninger og synspunkter.

Et spørgsmål fra "Flip-Flappen":    Hvad er svært ved åbenhed ?
En medarbejder nævner at sprog kan være en hindring, fordi man kan blive nervøs for om modtager forstår ens budskab.

En anden medarbejder fortæller, hvis man lige er blevet ansat, kan det være udfordrende, selv om man er en åben person, at vide/fornemme hvad man kan sige. Fordi man kender ikke hinanden eller hinandens grænser.

Der var stor enighed om det er vigtigt at være åbne overfor hinandens forskelligheder, respektere hinandens grænser. Ikke mindst er det vigtigt vi forstår at alle er forskellige, at alle har deres styrker og svagheder, og vi alle er unikke.
Ønsker man ændringer, så må man være åben, man skal turde stå inde for hvad man tænker og mener, og stå frem med det man har.

Med åbenhed skaber vi tillid og forståelse, hvis vi er nysgerrige på andre og andres synspunkter.
Vi skal sammen skabe åbenhed om problemer og snakke om de svære ting. 

Det har været lærerige og seriøse drøftelser om værdien Åbenhed, med engageret medarbejdere.

I bund og grund handler det om at skabe åbenhed og en forståelse for helheden, dermed er det nemmere at opnå mål og visioner.

Heidi.  



1 kommentar:

  1. Trine Valentin Frederiksen18. marts 2016 kl. 03.14

    Det er nogle fine synspunkter, rengøringen fremhæver i forhold til hvad åbenhed er for dem. Nogle synspunkter som Staben i Børn & Velfærd deler med Rengøringen. Det blev tydeligt da vi i ugens løb, også debatterede åbenhed i Staben.

    Åbenhed er en vigtig egenskab! I særdeleshed en vigtig egenskab for os i Staben, fordi vi hver eneste dag er i dialog med alle fagområder i Børn & Velfærd. Vi sætter en ære i at være åbne og nysgerrige overfor jer alle, uanset hvor i organisationen I kommer fra. Vi vil gøre hvad vi kan, for at understøtte jeres kerneopgave – det er nemlig vores kerneopgave 
    Vores funktioner er at sikre, at I er oprettet som it-bruger, at der er styr på ferie, sygefravær og rekruttering af nye medarbejdere samt at give jer råd og vejledning i forhold til personaleopgaver og arbejdsmiljø – kort sagt: Vi understøtter jeres kerneopgaver.

    Et sted hvor åbenhed især kommer til udtryk, og som vi i Staben gør en dyd ud af, ligesom mange andre, er måden vi tager imod nye medarbejdere på. En nyansat i vores afdeling blev i forbindelse med værdiugen interviewet om emnet ”åbenhed” og i den forbindelse fremhævede vedkommende, at åbenheden var oplevet som reel, fordi man havde lagt en god og grundig plan for hendes introduktion til Staben og Hvidovre Kommune.
    Vores nye kollega har i små grupper fået introduceret hvilke opgaver vi hver især sidder med. Det har gjort det nemt, for hende at danne sig et overblik over vores hverdag og få et indblik i de forskellige opgaver vi har. Denne åbenhed, kan forhåbentlig senere give en gevinst i form af konkrete samarbejder og en idé om hvor hun kan hente hjælp. Den type åbenhed skaber netop den tillid og forståelse, som Rengøringen også fremhæver, fordi vi interesserer os og er nysgerrige overfor hinanden.

    Afslutningsvis, var Staben i Børn & Velfærd, enige om at åbenhed ofte bærer mere med sig, idet åbenhed giver grundlag for nye relationer på kryds og tværs af en stor organisation.

    SvarSlet